De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder kent vele voordelen. Een waterontkalker zorgt natuurlijk voor zacht water. De waterhardheid wordt teruggebracht naar 0 dH (Duitse hardheid). Hard water zorgt voor kalkaanslag, en kalkaanslag zorgt natuurlijk voor veel problemen. Een waterontharder en dus zacht water biedt voor u veel voordelen:

Minder stookkosten door waterontharding

Een waterontharder kent vele voordelen en zorgen natuurlijk voor zacht water wat u de volgende voordelen kan bieden: minder stookkosten, een beter smaak, langere levensduur van apparaten en textiel. Als u na het lezen nog niet aan het overwegen bent of u een waterontharder wilt aanschaffen dan gaan wij graag met u in gesprek om u te overtuigen! Wij nodigen u graag om contact met ons op te nemen.Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen. Dit komt doordat kalk onder andere de verwarmingselementen isoleert. Dit zit zo: het hoge kalk gehalte in het leidingwater slaat na verloop van tijd ook neer in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem van uw woning. De kalk zorgt ervoor dat alles steeds verder dicht slibt, hierdoor zit er in verhouding minder warm water in het systeem. En dus geeft uw verwarmingssysteem ook minder warmte af. In zo’n 10 jaar tijd kan warmtespreiding met wel 20% verminderen. Een waterontkalker voorkomt al deze problemen en helpt dus uw stookkosten verminderen!

Betere smaak: een groot voordeel!

Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaak limonade) smaakt beter. Doordat waterontharders ervoor zorgen dat er geen kalk meer in het water zit, zal er geen laagje meer op bijvoorbeeld uw thee komen. Zacht water voelt ook een stuk lichter en voller aan dan hard water. U wilt dit grote voordeel van de waterontharder toch ook ervaren?

Besparing op zeep en schoonmaakmiddelen

Bij hard water zijn er meer reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen, er is dus onder andere meer vaat- en afwasmiddel nodig om te wassen. Met de aanschaf van een waterontharder bespaar je al gauw zo’n € 30,- per jaar op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontkalker kan je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen. Met zacht water zijn geen
dure vaatwastabletten meer nodig, na de installatie van een waterontkalker is een klein beetje poeder genoeg. Daarnaast hoeft er ook geen zout meer in uw vaatwasser en ook nog maar een klein beetje glansspoelmiddel. In totaal kunt u misschien wel 75% besparen op het totale verbruik van schoonmaakmiddelen en wasverzachters. Het spreekt misschien voor zich maar u hoeft natuurlijk ook niet langer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in uw badkamer, keuken of toilet. En misschien wel het belangrijkste, de oude aanslag lost langzaam op!

Eczeem: de huid word in veel gevallen aanzienlijk verbeterd.

Er is geen 100% garantie dat het gebruik van een waterontharder uw eczeem kan verbeteren, er bestaat wel een kans van 90% dat een waterontkalker de huid aanzienlijk verbeterd.

Patiënten met eczeem rapporteren vaak vooruitgang van hun klachten zodra ze zacht water gebruiken. Er is echter nog niet voldoende bewijs om wetenschappelijk aan te tonen dat eczeem patiënten baat kunnen hebben bij een waterontkalker. Het staat wel buiten kijf dat er velen van hen zijn die vermindering van klachten waarnemen na consistent gebruik van zacht water.

Een mooi voorbeeld uit het onderzoek naar de relatie van hard water en eczeem komt van de Universiteit van Portsmouth. Onderzoekers hebben een waterontharder geïnstalleerd in het huis van Dylan, een baby met ernstige vorm van eczeem. Zo ernstig dat dat hij 24 uur per dag en speciaal moest dragen omdat zijn huid schraal werd van het voortdurende krabben. Na plaatsing van de waterontharder was het eczeem van Dylan binnen enkele weken totaal verdwenen.

Hoogleraar Taraneh Dean (Portsmouth Universiteit) vertelt over enkele oorzaken: “Een reden zou kunnen zijn dat het hoge niveau aan chemische zouten, zoals calcium en magnesium in hard water, de huid irriteren en eczeem veroorzaken. Het is ook mogelijk dat je door hard water veel zeep gebruikt voor het wassen van kleding. Deze zepen zouden de irriterende factor kunnen zijn die eczeem klachten verergeren.”

Langere levensduur van apparaten en textiel

Veel huishoudelijke apparaten waar water in gebruikt wordt hebben veel last van hard water. Het spoelen met zijn is goed voor de kalkaanslag op korte termijn, maar op de lange termijn zal het apparaat ook sneller slijten. Als u een waterontkalker gebruikt werken uw huishoud apparaten dus voortaan met zacht water, de levensduur kan door het gebruik van een waterontharder met wel 30% worden verlengd.. Deze voordelen gelden niet alleen voor apparatuur maar ook voor kleding en textiel. De kleur van de kleding blijft veel langer mooi, dit omdat er in het zachte water niet langer kalk zit.

Het is beter voor het milieu

Naast alle financiële voordelen is waterontkalker ook goed voor het milieu. Zeep en detergenten een grote impact op watervervuiling en vragen veel energie van waterzuiveringsstations. Daarnaast wordt ook het kopen van flessenwater verleden tijd met waterontharders! Naast dit beide verlaagt een waterontkalker ook uw energieverbruik. Tenslotte gaan huishoudtoestellen ook veel langer mee, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op onze afvalberg.

Een waterontharder kent vele voordelen. Waterontharders zorgen natuurlijk voor zacht water wat u onder andere de volgende voordelen kan bieden: minder stookkosten, een beter smaak, langere levensduur van apparaten en textiel, besparing op schoonmaakmiddelen en zeep, verbeterd de huid bij o.a. eczeem en het is beter voor het milieu!Alle voordelen van een waterontharder nog eens op een rij:

 • Bespaar meer dan 20% energie en verminder de onderhoudskosten!
 • Een betere smaak van uw water in koffie, thee en limonade!
 • Besparing op wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en zeep
 • Het vermindert uw eczeem klachten!
 • Langere levensduur van uw elektrische apparaten
 • Langere levensduur van kranen en douchekoppen
 • Langere levensduur van onder andere boilers en geisers.
 • Langere levensduur van uw kleding en textiel
 • Geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken
 • Geen dure ontkalkingsproducten meer nodig
 • Tijdbesparend in al uw schoonmaakwerk
 • Altijd een schonere en zachtere was!
 • En bovendien goed voor het milieu!

Als u na al deze voordelen nog niet aan het overwegen bent of u een waterontharder wilt aanschaffen dan gaan wij graag met u in gesprek om u genoeg te overtuigen! Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen over de voordelen van een waterontharder? Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek of om contact met ons op te nemen.