Voordelen waterontharder

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder kent vele voordelen. Een waterontkalker zorgt natuurlijk voor zacht water. De waterhardheid wordt teruggebracht naar 0 dH (Duitse hardheid). Hard water zorgt voor kalkaanslag, en kalkaanslag zorgt natuurlijk voor veel problemen. Een waterontharder en dus zacht water biedt voor u veel voordelen:

Minder stookkosten door waterontharding

Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen. Dit komt doordat kalk onder andere de verwarmingselementen isoleert. Dit zit zo: het hoge kalkgehalte in het leidingwater slaat na verloop van tijd ook neer in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem van uw woning. De kalk zorgt ervoor dat alles steeds verder dichtslibt, waardoor er in verhouding minder warm water in het systeem zit. En dus geeft uw verwarmingssysteem ook minder warmte af. In zo’n tien jaar tijd kan de warmtespreiding met wel 20% verminderen. Een waterontkalker voorkomt al deze problemen en helpt dus uw stookkosten verminderen!

Betere smaak: een groot voordeel!

Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaaklimonade) smaakt beter. Doordat waterontharders ervoor zorgen dat er geen kalk meer in het water zit, zal er geen laagje meer op bijvoorbeeld uw thee komen. Zacht water voelt ook een stuk lichter en voller aan dan hard water. U wilt dit grote voordeel van de waterontharder toch ook ervaren?

Besparing op zeep en schoonmaakmiddelen

Bij hard water zijn er meer reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen, en is er dus onder andere meer vaat- en afwasmiddel nodig om te wassen. Met de aanschaf van een waterontharder bespaar je al gauw zo’n € 30,- per jaar op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontkalker kun je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen. Met zacht water zijn geen dure vaatwastabletten meer nodig, na de installatie van een waterontkalker is een klein beetje poeder genoeg. Daarnaast hoeft er ook geen zout meer in uw vaatwasser en ook nog maar een klein beetje glansspoelmiddel. In totaal kunt u wel 75% besparen op het totale verbruik van schoonmaakmiddelen en wasverzachters. Ook hoeft u niet langer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in uw badkamer, keuken of toilet. En misschien wel het belangrijkste, de oude aanslag lost langzaam op!

Eczeem: de huid word in veel gevallen aanzienlijk verbeterd

Er is geen 100% garantie dat het gebruik van een waterontharder uw eczeem kan verbeteren, maar er bestaat wel een kans van 90% dat een waterontkalker de huid aanzienlijk verbetert.

Patiënten met eczeem rapporteren vaak een vermindering van hun klachten zodra ze zacht water gebruiken. Er is echter nog niet voldoende bewijs om wetenschappelijk aan te tonen dat eczeempatiënten baat kunnen hebben bij een waterontkalker. Het staat wel buiten kijf dat er velen van hen zijn die vermindering van klachten waarnemen na consistent gebruik van zacht water.

Een mooi voorbeeld uit het onderzoek naar de relatie van hard water en eczeem komt van de Universiteit van Portsmouth. Onderzoekers hebben een waterontharder geïnstalleerd in het huis van Dylan, een baby met ernstige vorm van eczeem. Zo ernstig dat dat hij 24 uur per dag een speciaal verband moest dragen omdat zijn huid schraal werd van het voortdurende krabben. Na plaatsing van de waterontharder was het eczeem van Dylan binnen enkele weken totaal verdwenen.

Hoogleraar Taraneh Dean van de Universiteit van Portsmouth vertelt over enkele oorzaken. “Een reden zou kunnen zijn dat het hoge niveau aan chemische zouten, zoals calcium en magnesium in hard water, de huid irriteren en eczeem veroorzaken. Het is ook mogelijk dat je door hard water veel zeep gebruikt voor het wassen van kleding. Deze zepen zouden de irriterende factor kunnen zijn die eczeemklachten verergeren.”

Langere levensduur van apparaten en textiel

Veel huishoudelijke apparaten waar water in gebruikt wordt, hebben veel last van hard water. Het spoelen met azijn is goed voor de kalkaanslag op korte termijn, maar op de lange termijn zal het apparaat ook sneller slijten. Als u een waterontkalker gebruikt, werken uw huishoudelijke apparaten dus voortaan met zacht water. De levensduur kan door het gebruik van een waterontharder met wel 30% worden verlengd! Deze voordelen gelden niet alleen voor apparatuur, maar ook voor kleding en textiel. De kleur van de kleding blijft veel langer mooi, dit omdat er in het zachte water niet langer kalk zit.

Het is beter voor het milieu

Naast alle financiële voordelen is waterontkalker ook goed voor het milieu. Zeep en detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen veel energie van waterzuiveringsstations. Daarnaast wordt ook het kopen van flessenwater verleden tijd met waterontharders. Daarnaast verlaagt een waterontkalker ook uw energieverbruik. Tenslotte gaan huishoudtoestellen ook veel langer mee, wat natuurlijk een positieve invloed heeft op onze afvalberg.

Alle voordelen van een waterontharder nog eens op een rij:

Bespaar meer dan 20% energie en verminder onderhoudskosten
Een betere smaak van uw water in koffie, thee en limonade
Besparing op (af)wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en zeep
Het vermindert uw eczeem klachten
Langere levensduur van uw elektrische apparaten
Langere levensduur van kranen en douchekoppen
Langere levensduur van onder andere boilers en geisers.
Langere levensduur van uw kleding en textiel
Geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken
Geen dure ontkalkingsproducten meer nodig
Tijdbesparend in al uw schoonmaakwerk
Altijd een schonere en zachtere was
En bovendien goed voor het milieu

Ervaar zelf de voordelen van onthard water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen!

    Cart