Wat is hard water?

Hard water

Hard water is water dat mineralen, calcium en magnesium bevat. Onderweg naar uw huis neemt water deze stoffen op. Hard water kan zeer schadelijk zijn voor u en uw omgeving om een aantal redenen.

Bij het verwarmen van hard water ontstaat ketelsteen. Dit is warmte-isolerend en daarom slecht voor de warmteoverdracht in bijvoorbeeld een verwarmingselement. Ook zorgt de combinatie van hard water met zeep voor een grauwe neerslag van kalkzepen. Hoe harder het water, hoe meer zeep moet worden toegevoegd, wat dus meer geld kost. Verder richt hard water kalkaanslag in uw keuken, badkamer en toilet aan, maar bijvoorbeeld ook in leidingen en elektrische apparaten.

Beter voor uw gezondheid

Daarnaast is water zonder kalk ook beter voor uw gezondheid. Water mét kalk zorgt vaak voor verergering van huidproblemen en het geeft een nare bijsmaak aan uw normale leidingwater. Dit wilt u natuurlijk voorkomen door het aanschaffen van een waterontharder.

De waterhardheid verschilt per gemeente in Nederland. Het leidingwater wordt namelijk uit wel tweehonderd verschillende bronnen gewonnen. Toch ziet u dat het belangrijk is om het kalk uit uw water te verwijderen. Zo heeft u de zekerheid van schoon en veilig (drink)water.

Waarom een waterontharder?

Het water moet behandeld worden om de huishoudelijke waterleidingen, de warmwatertoestellen (boilers, gasboilers e.d.) maar ook elektrische toestellen (wasmachine, afwasmachine, koffiezetapparaat, e.d.) te beschermen. Voor een perfecte lichaamsverzorging moet het water kalkvrij zijn om de huid en de haren natuurlijk zacht te laten. En dit alles zonder toevoeging van allerlei producten, de meeste van chemische aard, zodat we op die manier bijdragen aan de bescherming van het leefmilieu.

Ervaar zelf de voordelen van onthard water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen!

    Cart