Elek Trends waterontharder: kwaliteit, duurzaam en zuinige waterontharder!
Waterontharder: kwaliteit, duurzaam en zuinige waterontharder!
Elek Trends waterontharder: kwaliteit, duurzaam en zuinige waterontharder!

Een waterontharder is de oplossing tegen kalk!

Een waterverzachter is de oplossing voor al uw problemen. Wij zijn de specialist op het gebied van waterontharding.
Een waterontharder is de oplossing voor veel kalk of kalkaanslag problemen. De waterontharder filtert kalk uit het hardwater door middel van ‘ionenwisseling’. Tijdens het onthardingsproces worden harde calcium- en magnesiumdeeltjes (kalk), ingewisseld voor zachtere natriumdeeltjes. Het resultaat is schoon, kalkvrij en dus veilig water wat ondanks de verwijdering van kalkdeeltjes niet van samenstelling is veranderd.

Kwaliteit, duurzaam, en zuinig in gebruik.

U kent het wel, regelmatig uw waterkoker of koffieapparaat moeten ontkalken en de voortdurende strijd tegen de kalkaanslag in uw badkamer. Een waterontharder is de onfeilbare oplossing voor deze problemen! Om het voor u makkelijk te houden schetsen wij hieronder een overzicht van verschillende oplossingen die een waterontharder u biedt.

  • Minder stookkosten : door hard water wordt het rendement van uw systeem steeds lager, de effectiviteit van de warmteverspreiding kan zo zelfs 20% verminderen. Een waterontharder voorkomt al deze problemen en helpt uw stookkosten verminderen!
  • Betere smaak: Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaak limonade) smaakt beter.
  • Langere levensduur van uw apparaten : de apparaten waar water in gebruikt wordt zijn een groot slachtoffer van hard water. Het verwijderen van de kalkaanslag lost het probleem maar deels op, het apparaat slijt eerder door bijvoorbeeld het doorspoelen. Met een waterontharder kunt u de levensduur met 30% verlengen.
  • De kwaliteit van uw textiel en kleding. De kalkaanslag kan op termijn in uw kleding gaan zitten, waardoor de kleuren vervagen en uw kleding eerder slijt. Houd uw kleding mooi door het gebruik van een waterontharder!
  • Daarnaast zorgt zacht water onder andere voor een zachte huid. Een bad of douchen met zacht water reinigt en ontspant het lichaam en houdt de huid glad en soepel. Daarnaast bevelen dermatologen het gebruik van een waterontharder aan voor huidproblemen zoals eczeem.
  • Naast alle financiële voordelen is een waterontharder ook goed voor het milieu. Zeep er detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen veel energie van waterzuiveringsstations.

Lees meer over de voordelen van een waterontharder

De slimme waterontharder: geheel aangepast aan uw waterafname

Elke ElekTrends waterontharder zijn zogenaamde slimme waterontharders. Dit betekent dat elke waterontharder volumetrisch elektronisch is gestuurd. Dit zorgt ervoor dat er verschillende programma’s mogelijk zijn en men de spoelingen af kan stemmen op het waterverbruik, de waterontharder past zich hierdoor geheel aan aan uw waterafname. Een slimme waterontharder is qua zoutverbruik een stuk goedkoper, doordat er geen verspilling meer plaatsvindt.

ElekTrends biedt alleen de allerbeste topmerken aan, zodat u voorgoed van al uw problemen met hard water af bent.

U bent ook altijd van harte welkom in onze uitgebreide showroom, waar elke waterontharder van GE en elke waterontharder van Electrolux te zien zijn en waar wij al uw vragen kunnen beantwoorden. 

Controleer de waterhardheid in u regio