Een waterontharder zorgt voor een langere levensduur van al u electrische apparaten welke water verwerken zoals u wasmachine en vaatwasser,

Een waterontharder is de oplossing tegen kalk

Een waterverzachter is de oplossing voor al uw problemen. Wij zijn de specialist op het gebied van waterontharding.
Een waterontharder is de oplossing voor veel kalk of kalkaanslag problemen. De waterontharder filtert kalk uit het hardwater door middel van ‘ionenwisseling’. Tijdens het onthardingsproces worden harde calcium- en magnesiumdeeltjes (kalk), ingewisseld voor zachtere natriumdeeltjes. Het resultaat is schoon, kalkvrij en dus veilig water wat ondanks de verwijdering van kalkdeeltjes niet van samenstelling is veranderd. De hoeveelheid kalk in het water kan zeer veel verschillen. Wij zijn de specialist op het gebied van waterbehandeling in zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Kwaliteit, duurzaam, en zuinig in gebruik.

Ten eerste is elke Elek Trends waterontharder standaard uitgerust met een procescomputer met de modernste dot matrix beeldschermen, watermeter gestuurde schijvenklep met een uniek en een zeer zuinig zoutspoelsysteem (regeneratie). De waterontharder is onder de ISO9001 normen gefabriceerd en zijn voorzien van alle benodigde internationale goedkeuringen.

U kent het wel, regelmatig uw waterkoker of koffieapparaat moeten ontkalken en de voortdurende strijd tegen de kalkaanslag in uw badkamer. Of meer kosten omdat het verwarmingssysteem minder effectief werkt. Een water ontharder is de onfeilbare oplossing voor deze problemen! Om het voor u makkelijk te houden schetsen wij hieronder een overzicht van verschillende oplossingen die een waterontharder u biedt.

 • Minder stookkosten : door hard water wordt het rendement van uw systeem steeds lager, de effectiviteit van de warmteverspreiding kan zo zelfs 20% verminderen. Dit zit zo: het hoge kalk gehalte in het leidingwater slaat na verloop van tijd ook neer in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem van uw woning. De kalk zorgt ervoor dat alles steeds verder dicht slibt, hierdoor zit er in verhouding minder warm water in het systeem. En dus geeft uw verwarmingssysteem ook minder warmte af. Een waterontkalker voorkomt al deze problemen en helpt uw stookkosten verminderen!
 • Betere smaak: Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaak limonade) smaakt beter.
 • Langere levensduur van uw apparaten : de apparaten waar water in gebruikt wordt zijn een groot slachtoffer van hard water. Het verwijderen van de kalkaanslag lost het probleem maar deels op, het apparaten slijt eerder door bijvoorbeeld het doorspoelen. Met een waterontharder kunt u de levensduur met 30% verlengen.
 • De kwaliteit van uw textiel en kleding. De kalkaanslag kan op termijn in uw kleding gaan zitten, waardoor de kleuren vervagen en uw kleding eerder slijt. Houdt uw kleding mooi door het gebruik van een waterontharder!
 • Daarnaast zorgt zacht water onder andere voor een zachte huid. Een bad of douchen met zacht water reinigt en ontspant het lichaam en houdt de huid glad en soepel. Daarnaast bevelen dermatologen het gebruik van zacht water aan voor huidproblemen zoals eczeem. Patiënten met eczeem rapporteren vaak vooruitgang van hun klachten zodra ze zacht water gebruiken. Er is echter nog niet voldoende bewijs om wetenschappelijk aan te tonen dat eczeem patiënten baat kunnen hebben bij een waterontkalker. Het staat wel buiten kijf dat er velen van hen zijn die vermindering van klachten waarnemen na consistent gebruik van zacht water.
 • Het is beter voor het milieu: naast alle financiële voordelen is een waterontkalker ook goed voor het milieu. Zeep er detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen veen energie van waterzuiveringsstations.

Lees meer over de voordelen

De slimme waterontharder: geheel aangepast aan uw waterafname

Al onze waterontkalkers zijn zogenaamde slimme waterverzachters dit betekent dat ze volumetrisch elektronisch zijn gestuurd. Dit zorgt ervoor dat er verschillende programma’s mogelijk zijn en men de spoelingen af kan stemmen op het waterverbruik, de waterontharder past zich hierdoor geheel aan aan uw waterafname. Een slimme waterontharder is qua zoutverbruik een stuk goedkoper, doordat er geen verspilling meer plaatsvindt.

ElekTrends biedt alleen de allerbeste topmerken aan, zodat u voorgoed van al uw problemen met hard water af bent. U vindt onder andere top waterontharders van General Electrics (GE) en Electrolux in ons assortiment:

Ons moederbedrijf is tevens verkooppunt van GE en Iomabe Amerikaanse koelkasten, deze zijn prima te combineren met een waterontharder uit ons assortiment

GE SmartWater

Een GE SmartWater waterontharder wordt onder de hoogste kwaliteitsnormen gefabriceerd in Amerika.
GE SmartWater waterontharders worden onder de hoogste kwaliteitsnormen gefabriceerd in Amerika, en zijn voorzien van alle benodigde internationale goedkeuringen. Elke waterontharder van GE is standaard uitgerust met een procescomputer met de modernste dot matrix beeldschermen en een watermeter gestuurde schijvenklep met een uniek, zeer zuinig zoutspoelsysteem (regeneratie). Een GE SmartWater waterontharder is standaard voorzien van het GE telecommunicatiesysteem (uitlezen van data gegevens via de telefoonlijn). De GE SmartWater waterontharder is volumetrisch elektronisch gestuurd en de modellen zijn compact, hebben een modern design en zijn toepasbaar vanaf 1 persoonshuishoudens tot meerdere gezinswoningen of appartementsgebouwen en andere situaties met een zeer hoog waterverbruik.

Waarom een General Electric waterontharder?

 • Volume elektronisch gestuurd
 • Alle benodigde keurmerken
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Made in the U.S.A.
 • Eenvoudige installatie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Onderhoudsarm
 • Economisch
 • Duurzaam

WATERONTHARDER GE GNOH45KE
WATERONTHARDER GE GXOF27KE

Hoe onderscheiden Electrolux waterontharders zich ?

De Electrolux waterontharder lost elk kalkprobleem in uw huis op.
Met elektrolux bent u verzekerd van kwaliteit. Elektrolux beschikt over de juiste certificaten en is voorzien van alle nodige goedkeuringen. De Electrolux waterontharder lost elk kalkprobleem in huis op. De compacte, efficiënte design waterontharder beschermt alle huishoudtoestellen en sanitaire installaties tegen schadelijke kalkaanslag. Zo goed als elke waterontharder van Electrolux is uitgerust met een spoelsysteem en zoutniveau-alarm. Wij beschikken over volumetrische en elektrische waterontkalkers.

WATERONTHARDER ELECTROLUX 18L

U bent ook altijd van harte welkom in onze uitgebreide showroom, waar alle modellen van GE waterontharders en Electrolux waterontharders te zien zijn en waar wij al uw vragen kunnen beantwoorden.

Controleer de waterhardheid in u regio

Ervaar zelf de voordelen van onthard water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen!