Waterontharder

Een waterontharder is de oplossing tegen kalk!

Een waterontharder is de beste oplossing tegen kalk, of beter gezegd, hard water. Maar wat is nu eigenlijk hard water? Hard water is water dat mineralen, calcium en magnesium bevat. Onderweg naar uw huis neemt water al deze stoffen op. Hard water kan zeer schadelijk zijn voor u en uw omgeving om een aantal redenen.

Bij het verwarmen van hard water ontstaat ketelsteen. Dit is warmte-isolerend en daarom slecht voor de warmteoverdracht in bijvoorbeeld een verwarmingselement. Daarnaast zorgt de combinatie van hard water met zeep voor een grauwe neerslag van kalkzepen. Verder richt hard water kalkaanslag aan in uw keuken, badkamer en toilet, maar ook in bijvoorbeeld leidingen en elektrische apparaten.

Een waterontharder is de oplossing voor veel kalkproblemen en hard water. Het filtert kalk uit het hardwater door middel van ionenwisseling. Tijdens het onthardingsproces worden harde calcium- en magnesiumdeeltjes (kalk), ingewisseld voor zachtere natriumdeeltjes. Het resultaat is schoon, kalkvrij en dus veilig water wat ondanks de verwijdering van kalkdeeltjes niet van samenstelling is veranderd.

Kwaliteit, duurzaam, en zuinig in gebruik.

U kent het wel, regelmatig uw waterkoker of koffieapparaat moeten ontkalken en de voortdurende strijd tegen de kalkaanslag in uw badkamer. Een waterontharder is de onfeilbare oplossing voor deze problemen! Om het voor u makkelijk te houden, schetsen wij hieronder een overzicht van verschillende oplossingen die een waterontharder u biedt.

Minder stookkosten: door hard water wordt het rendement van uw systeem steeds lager. De effectiviteit van de warmteverspreiding kan zo zelfs met 20% verminderen. Een waterontharder voorkomt al deze problemen en helpt uw stookkosten verminderen!
Betere smaak: al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaaklimonade) smaakt beter.
Langere levensduur van uw apparaten: de apparaten waar water in gebruikt wordt, zijn een groot slachtoffer van hard water. Het verwijderen van de kalkaanslag lost het probleem maar deels op: het apparaat slijt namelijk eerder door bijvoorbeeld het doorspoelen. Met een waterontharder kunt u de levensduur met wel 30% verlengen.
De kwaliteit van uw textiel en kleding verbetert: de kalkaanslag kan op termijn in uw kleding gaan zitten, waardoor de kleuren vervagen en uw kleding eerder slijt. Houd uw kleding mooi door het gebruik van een waterontharder!
Daarnaast zorgt zacht water onder andere voor een zachte huid. Een bad of douchen met zacht water reinigt en ontspant het lichaam en houdt de huid glad en soepel. Daarnaast bevelen dermatologen het gebruik van een waterontharder aan voor huidproblemen zoals eczeem.
Naast alle financiële voordelen is een waterontharder ook goed voor het milieu. Zeep er detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen veel energie van waterzuiveringsstations.

Alleen de beste kwaliteit modellen

Bij Elek Trends staan wij garant voor kwalitatieve, duurzame en zuinige modellen. Dit is de reden dat wij kiezen voor waterontharders van General Electric en Electrolux.  U heeft de keuze uit de volgende modellen, welke allemaal hun eigen specifieke toepassingen hebben:

  • Electrolux Waterontharder 18L: lost elk kalkprobleem in huis op. Deze compacte, efficiënte design-waterontharder beschermt alle huishoudtoestellen en sanitaire instanties tegen schadelijke kalkaanslag. Dit model is geschikt voor 1 tot 6 personen.
  • Waterontharder General Electric GXOF27KE: uiterst efficiënt model wat kostenbesparingen en gebruiksgemak oplevert dankzij de geringe zoutvulling. Het GE-smartwatersysteem analyseert uw waterverbruik en anticipeert zo op de vraag naar zacht water. Via automatische en on-time regeneratie is dan steeds voldoende zacht water beschikbaar. Dit Amerikaanse model is geschikt voor huishoudens van 4 tot 8 personen.
  • Waterontharder General Electric GNOH45KE: dit GE-type is uiterst geschikt voor grootverbruik en industrie. Waar de twee modellen hierboven wél geschikt zijn voor gezinswoningen, is dit model dat minder. Deze GE-technologie vermindert de hardheid van uw leidingwater door gebruik te maken van een hoogwaardig hars.

Voor meer informatie kunt u onderaan de pagina klikken of contact met ons opnemen. Wij staan altijd klaar voor vragen, advies of andere opmerkingen!

De slimme waterontharder: geheel aangepast aan uw waterafname

Elke Elek Trends waterontharder is een zogenaamde slimme waterontharder. Dit betekent dat elke waterontharder volumetrisch elektronisch is gestuurd. Dit zorgt ervoor dat er verschillende programma’s mogelijk zijn en men de spoelingen af kan stemmen op het waterverbruik.  Een slimme waterontharder is qua zoutverbruik een stuk goedkoper, doordat er geen verspilling meer plaatsvindt.

Water Zonder Kalk is onderdeel van Elek Trends en biedt alleen de allerbeste topmerken aan, zodat u voorgoed van al uw problemen met hard water af bent. Elek Trends Nederland B.V. is dé specialist op het gebied van waterbehandeling in zowel de particuliere als de zakelijke markt. Voor beide markten zijn wij in staat om maatwerk te leveren: alles gebeurt in eigen beheer, van ontwerp en productie tot het onderhoud.

U bent ook altijd van harte welkom in onze uitgebreide showroom, waar elke waterontkalker van GE en elke waterontharder van Electrolux te zien zijn en waar wij al uw vragen kunnen beantwoorden. 

Ervaar zelf de voordelen van onthard water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen!

    Cart